Kum Saatinin Anlami Nedir? Hediye Olarak Kum Saati verilir mi?

Kum saatinin anlamı nedir merak ettiğiniz bu soruyu tüm ayrıntısıyla sizler için açıklamaya çalışacağım. Kum saati nedir ilk olarak buradan giriş yapayım. hemen hemen herkes biliyordur veya görmüştür fakat, damlaya benzeyen iki şeyin dar ağızları vasıtaları ile birbirlerine bağlanmaları ile oluşan içinde kum bulunmasından mutevellit adını alan bu saatler çok değişken bir süre alan bir saat sistemidir. özel bir kronometre olarak düşünülebilir. içindeki kum ve boğazından geçen kum tanelerine bağlı olarak baz alacağı süre değişkenlik gösterir. bu nedenle her kum saatinin gösterdiği zaman farklıdır. yani şöyle bir sorunun; Kum saatlerinin hepsi aynı süreyi mi gösterir, cevabı ise hayırdır.

kum saati süresi
KUM SAATİ

Kum saatinin anlamı nedir?

kum saati zamanı temsil etmesi ve içinde ince taneli kumlar barındırması duyguları ifade etmesi bakımından incelik ve naifliği barındırdığının göstergesi. kumların rengine bağlı olarak ise vereceği anlamda çok farklıdır. dıştan mekanizmayı tutan kapsamıda önemlidir. çünkü tahta metal veya farklı sistemler de karşımıza çıkabilir. Dışı tahta olan mekanizmalı ve gerçek kum olan saatleri tercih etmenizi öneririm. renklerine ise altta ayrıntılı olarak anlatacagım.

Kırmızı kumlu kum saatinin anlamı nedir?

kum rengi kırmızı ise direkt olarak aşkı çağrıştırsada kum saatlerinde anlam bu kadar basit değildir ne yazıkki. kırmızı renkli kum saati bilinenin aksine aşkı ifade etmemektedir. hediye seçiminde lütfen buna özellikle dikkat edin. kum saatinde kırmızı renk sabrının kalmadıgını acele edilmesi gerektiğini ifade eder. evlilik bekliyorsanız sevdiğinize güzel mesaj olacaktır ;). Eğer hediye sevgilinizden geldiyse onun kişiliğinin sabırsız oldugunu çıkarabilirsiniz

Aşkı ifade eden kum saati hangisidir?

Kum saatlerinde aşkı genel olarak iki renkte ifade edilir. birincisi pembedir. direk olarak aşkı ifade eder gülde kırmızı ne renkse kum saatindede pembe o anlama gelir. yükselen aşkı, doruklarda yaşanan veya yanşanmasını istediğiniz aşkı ifade etmekte en güzel hediyedir. şehveti güçlü duyguları ifade eder.

Bir diğeri ise beyazdır. beyaz renk temiz aşkı ifade eder. karşınızdakine duydugunuz temiz duyguları ve tutarlı bir aşkı ifade eder. hediye veren kişinin basit düşündüğünü fazla komplike fikirler ve planlamalar yapamayacagı anlamına gelir.

Kum Saatinin parlaması için ne yapılır?

içine mevcut renk dışında bir renk eklemelisiniz. klasik bir toprak rengi veya beyaz renk eklerseniz bunu başarırsınız. ekstra parlak simli materyalde kullanılabilir

bazı kum saati örnekleri aşağıdadır.


pink soil watch
pembe kum saati

mıknatıslı kum saati
manyetik kum saati